Upcoming script: Tunis

fotoğrafları görmek için yazıların altındaki 'fotoğraflar için' bağlantısını kullanabilirsiniz.

7.1.10

DJERBA


lo si puo chiamare tranquillita, invece che djerba.

ocak ayında deneyimlenen: sakinlik, sessizlik, dinginlik, upuzun kumsal yürüyüşleri, turkuaz deniz, güneş, aydınlık, ılık hava... hele bir de güzel arkadaşlar ve sevgili yanınızda ise...

lakin adanın yaz aylarını düşünemiyorum bile. o güzelim sahilin metrekaresine beş insan düştüğü zamanları. ama şimdi geçmeli bunları, konuşmaya değmez.

kuzey afrika'nin akdeniz'deki en büyük adasıdır djerba adası. arapça'da cerba diye geçer adı. tunus'un libya sınırına yakın zarzis kenti üzerinden direk karayolu bağlantısı vardır adaya. üzerinde irili ufaklı birkaç yerleşme ve özellikle kuzeydoğu mevkiinde turizm yapılaşmaları mevcuttur.

adanın en büyük şehri houm souk. küçük güzel bir tarihi merkezi, ve bu merkezde de restoran ve kafeteryaları, turistik eşya dükkanları, eski çarşıları vardır. bir de daha modern sayılabilecek marinası mevcut. ahşap teknelerin demirlediği bir marina. tipik modern tasarımlı akdeniz kasabası marinası.

turistik otellerin dışında mimari tipik akdeniz mimarisi sayılabilir. beyaza boyanmış evler, dar sokaklar, mavi pencereler ve kapılar. kapılar da bir ayrı güzel. kimi oteller de benzetmeye çalışmışlar kendi yapılarını buna ama, becereni var beceremeyeni var! eski yapıları otel amaçlı kullananlar ise her zaman daha sevimli.

ve adanın en güzel yanı muhteşem denizi. ondandır alman ve fransız turistlerin akınına uğraması. yeşil midir, mavi midir, turkuaz mıdır, yoksa hepsi bir arada mıdır? insanda sonsuza kadar yüzerek yaşayabileceği hissini uyandırıyor o renk, o dinginlik.

evet, galiba aşık oldum. denize.
 
 
some useful tips for djerba:
- never cross the libya-tunusia border by car. otherwise, you might wait more than five hours.
- never walk on the sand without shoes more than three hours. otherwise, you might not be able to walk for at least one week.
- never trust libyan drivers. otherwise you might see what 'the cross-border cooperation' means.

fotoğraflar için...

No comments:

Post a Comment